Hinder voor De Kanaalkant

publish date
03.07.2017
???module.newsItem.label.themes???

Het is nog even tanden bijten maar eens de werken allemaal zijn afgerond, ervaar je op het bedrijventerrein De Kanaalkant heel wat voordelen. We geven je graag een overzicht van de lopende werven in en rond De Kanaalkant.

De Vlaamse Waterweg werkt aan:
- de opwaardering van het Albertkanaal: De hogere bruggen en de verbreding van het Albertkanaal laten meer en hogere containerschepen toe. Meer vrachtverkeer over het water betekent minder vrachtwagens op de weg.
- de verbreding van de bocht van Merksem: De verbreding, die bijna klaar is, creëert meer ruimte voor watergebonden bedrijven.
- de heraanleg van de brug van den Azijn: De voorbereidende werken zijn klaar. Van juli 2017 tot en met maart 2018 is de brug afgesloten.

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) werkt aan:
- de heraanleg van de Ijzerlaan en omgeving van de Ing.Menneslaan in Merksem : In september start hier de verbreding van het Albertkanaal en tegen einde 2017 is de fietsbrug aan de kant van Merksem klaar.

De stad Antwerpen en de districten werken aan:
- de heraanleg van de Slachthuislaan: vanaf augustus 2017 tot mei 2018.
- de heraanleg kruispunt Confortalei en Lakborslei: vanaf september 2017, online voorlopig nog geen info beschikbaar.

Infomarkt 21 november 2017

Er gebeurt heel wat in en rond het bedrijventerrein De Kanaalkant. Denk maar aan de verhoging van de bruggen en de verbreding van het Albertkanaal. De werken aan de IJzerlaan en de voorbereidingen voor de Oosterweelverbinding. Maar ook projecten rond duurzaamheid zoals het delen en hergebruiken van energie en water. Benieuwd wat dit allemaal concreet inhoudt? Benieuwd naar de concrete gevolgen voor jouw bedrijf? Noteer dan de infomarkt op dinsdag 21 november in je agenda. Je kunt doorlopend tussen 18 en 21 uur langskomen.

Volgende