VEILIGHEIDSMAATREGELEN COVID-19

Hou het veilig voor iedereen. Hou afstand!

BELANGRIJK BERICHT AAN ONZE BEZOEKERS

De beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en de federale regering voor de bestrijding van het COVID-19 (Corona-) virus hebben ook hun impact op de werking van onze parken.
Via dit kanaal informeren we alle parkbezoekers (scholen, sporters, recreanten, wandelaars, …) van de provinciale groendomeinen regio Antwerpen over de gevolgen van deze noodmaatregelen. Deze maatregelen gelden voorlopig tot en met vrijdag 3 april 2020 (tenzij de situatie wijzigt) in de provinciale groendomeinen Rivierenhof, Vrieselhof, Kesselse Heide en Hof van Leysen.

De onthaalbalie in het Rivierenhof
De onthaalbalie wordt fysiek gesloten voor het publiek. De domeinwachters blijven wel telefonisch bereikbaar via het nummer 03 360 52 18.

De educatieve (school-)werking
Alles lessen of educatieve activiteiten in onze parken worden afgelast. De scholen die zich hebben ingeschreven voor een activiteit worden nog via onze educatieve medewerkers op de hoogte gebracht.
De kinderboerderij van het Rivierenhof wordt voor het publiek gesloten (zowel voor school- als voor individuele bezoeken).
De vertellingen in het kader van Sprookjes Op Zondag worden afgelast. Bezoekers die hiervoor al geboekt hadden worden individueel nog gecontacteerd door onze medewerkers.
De Zelf-Doe pakketten en koffers kunnen niet worden uitgeleend.
De speeltuinen in het Rivierenhof worden met onmiddellijke ingang gesloten voor het publiek. (update 16.03.2020)

Horeca
Alle horecazaken in onze parken worden gesloten.

Recreatieve activiteiten
ALLE geleide wandelingen georganiseerd door de parkmedewerkers zijn afgelast (ongeacht of ze op aanvraag waren of in het jaarprogramma ingepland).
De kunstgalerij in het Rivierenhof wordt gesloten voor het publiek en de geplande exposities tot en met eind april worden geannuleerd.
Het fietsapplaus-evenement (vrijdag 20 maart) in het Rivierenhof gaat niet door.
De mini-golf van het Rivierenhof wordt tijdelijk gesloten.

Culturele activiteiten
De optredens in het kader van OLT Club in het Rivierenhof, georganiseerd door onze partners van de Arenbergschouwburg, worden tot en met 31 maart geannuleerd. Wie een ticket kocht voor deze optredens zal door OLT/Arenberg worden gecontacteerd (mocht dit al niet gebeurd zijn).
De opening van de Wereld Verteldag (20 maart) wordt geannuleerd.

Toegang tot het park
Het Rivierenhof blijft open voor het publiek, fiets- en wandelroutes blijven bereikbaar.
De speeltuinen zijn gesloten voor het publiek.

Indien de federale regering en de Nationale Veiligheidsraad nog nieuwe maatregelen opleggen of de sperperiode verlengen zullen we dit overzicht bijwerken.