VCA examen

Dankzij een jarenlange ervaring kunnen we ons bij het Veiligheidsinstituut gerust een gespecialiseerd VCA-examencentrum voor het onderwijs noemen. Bovendien leveren we extra inspanningen om leerkrachten te ondersteunen zodat zij hun leerlingen optimaal kunnen voorbereiden op het examen. Je kan bij ons terecht voor Basisveiligheid VCA-examens, VOL-VCA examens en een opleiding Train de opleider VCA.

Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

Prijs

variabel

VCA attest: meerwaarde op de arbeidsmarkt

Wie de schoolbanken kan verlaten met als extraatje een persoonlijk VCA attest, heeft hiermee een mooie troef in handen in de zoektocht naar een job. De (toekomstige) werkgever moet immers niet meer investeren in een VCA-opleiding of -examen. Zijn nieuwe medewerker heeft bovendien al een basiskennis van welzijn op het werk. 

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Bedrijven die VCA gecertificeerd zijn, kunnen hiermee aantonen dat ze op een groot aantal punten voldoen aan de huidige eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Eén van de voorwaarden voor VCA certificatie is dat de medewerkers en leidinggevenden beschikken overwelbepaalde kennis van welzijn op het werk; dit wordt afgetoetst via een examen bij een erkend examencentrum.

Onze vlotte dienstverlening

Nadat je met ons een datum en tijdstip hebt afgesproken, komt onze VCA-ploeg ter plaatse om - in de vertrouwde schoolomgeving - het examen af te nemen. Binnen de 5 werkdagen krijgt de school feedback over de resultaten. We bezorgen de diploma's daarna per post, gesorteerd per klas. 

Onze scherpe prijs

Eénzelfde basisprijs per leerling voor een (her)examen VCA:

  • Basisveiligheid VCA standaard of voorlees: € 31. Voor examens vanaf 1/1/2022 is de prijs € 35. 

Het voorleesexamen is bedoeld voor leerlingen met dyslexie en/of BSO en BuSO-richtingen.

  • VOL-VCA : € 46. Voor examens vanaf 1/1/2022 is de prijs € 50.

De verplaatsingsvergoeding bedraagt € 0,70 per kilometer (vanaf 1/1/2022: € 0,70/km), heen en terug van Antwerpen tot de plaats van het examen. Voor examens op verplaatsing worden minimum 10 personen aangerekend.

Vraag je VCA-examen(s) aan

Goed om te weten: een VCA-examen op je school is mogelijk vanaf 20 deelnemers. Tot 25 deelnemers kunnen op hetzelfde moment het examen afleggen; uiteraard is het mogelijk om meerdere examenmomenten achter elkaar in te plannen. Contacteer ons even, dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Ondersteunend lesmateriaal

  • Opleiding voor leerkrachten, principe 'train the trainer'.
  • Cursusboeken Basisveiligheid VCA en VOL-VCA kan je bij het Veiligheidsinstituut bestellen.
  • Een educatief groepsbezoek aan het Veiligheidsinstituut is een uitstekende manier om je klasgroep(en) de leerstof blijvend bij te brengen. Onze docent trakteert hen op proefjes, beeldmateriaal en oefeningen op maat van jongeren.
  • Ben je als leerkracht op zoek naar materialen om je les te ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op met ons informatiecentrum voor advies.

VCA-Examencentrum

T
03 203 42 01