Ring rond Lier afgesloten voor inschuiven van fietstunnel

publish date
05.08.2020
???module.newsItem.label.themes???

Donderdagavond 20 augustus start aannemer TV Viabuild-Emotec, in opdracht van de provincie Antwerpen, met het inschuiven van een fietstunnel onder de ring rond Lier (R16). Deze fietstunnel maakt deel uit van de fietsostrade F11 Antwerpen-Lier.

Wegomleiding tijdens werken ring rond Lier

De werken aan deze fietstunnel startten al tijdens de maand mei. De bouw van de dertig meter lange fietstunnel gebeurde naast de ring rond Lier. De betonnen constructie wacht nu om op zijn plaats geschoven te worden.
Dat huzarenwerk start op donderdagavond 20 augustus 2020. Daarvoor wordt de ring rond Lier afgesloten tot vrijdagochtend 28 augustus om 6 uur.
Er is geen verkeer toegestaan op de ring rond Lier (R16) tussen het kruispunt met de Antwerpsesteenweg (N10) en de Mechelsesteenweg (N14). Er is een lokale omleiding voorzien voor gemotoriseerd verkeer van de Antwerpsesteenweg over de Baron Opsomerlaan naar de Mechelsesteenweg.
Zwaar verkeer moet via het hoger wegennet zijn bestemming bereiken. De omleidingen worden ruim op voorhand aangeduid.
Om sluipverkeer tegen te gaan, zullen Galgeveld ter hoogte van Hockeyweg, Boomlaarstraat nabij de Vredelaan en Smedenstraat ter hoogte van E. Claeslaan-St. Streuveslaan fysiek afgesloten zijn. De wijk Zevenbergen is voor het gemotoriseerd verkeer enkel bereikbaar via de G. Gezellelaan.

Fietsers en voetgangers hebben overal vrije doorgang behalve op de werf (ring rond Lier) zelf. Voor de fietsers die normaal gebruik maken van de R16 is er een omleiding voorzien via de Antwerpsesteenweg, Leopoldplein, Tramweglei, Vredelaan, Boomlaarstraat, Bosstraat, F. Bogaertslaan naar Mechelsesteenweg.

Gezien de grootte van de werken, raden we aan om verplaatsingen van en naar Lier uit te stellen tot na de werken ofwel de fiets of trein te nemen.

Deze timing is onder voorbehoud. Slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene gebeurtenissen kunnen de werken doen uitlopen tot maximaal maandag 31 augustus om 6 uur.

Veiligheid

Omwille van de veiligheid zijn er tijdens de werken geen omstaanders toegelaten op de werf. Wie toch nieuwsgierig is, kan toekijken van in de Tramweglei. Deze straat is voor voetgangers en fietsers bereikbaar. Kijklustigen dienen de afstandsregels i.k.v. corona strikt in acht te nemen.