Bestel je tickets voor 100 jaar Rivierenhof

publish date
18.04.2023

Het Rivierenhof bestaat 100 jaar. Dat vieren we van mei tot en met november samen met jullie. Op de website www.100jaarrivierenhof.be vind je vanaf nu het volledige feestprogramma en bestel je tickets

Van mei tot en met november zijn er meer dan 100 redenen om 100 jaar Rivierenhof te vieren. Voor iedere bezoeker heeft het park wel iets in petto. Tentoonstellingen en gegidste themawandelingen over de natuur in het park en over zijn geschiedenis bijvoorbeeld, en een breed aanbod aan activiteiten voor kinderen.

Het feestprogramma gaat 3 mei van start met een tentoonstelling in de galerij over 100 jaar Rivierenhof en een openluchttentoonstelling met historische foto’s in het park. Op 7 mei, de verjaardag van het park, kun je samen met een gids de hoogtepunten van 100 jaar Rivierenhof komen ontdekken. Op 11 juni klinken we samen met de bezoekers tijdens een feestpicknick op het Rozenfeest.

Bezoekers kunnen vanaf 12 mei hun mooiste foto’s van het park insturen tijdens een fotowedstrijd. Het werk van de winnaars komt aan bod in de galerij tijdens een fototentoonstelling in het najaar

Ook verschillende partners werken samen met het Provinciaal Groendomein Rivierenhof een geweldig feestjaar uit. Eten op een unieke locatie op het water tijdens Dinner on the lake een middeleeuws spektakel tijdens De Quaeye Werelt, een proevertjeswandeling om het 100-jarig bestaan van de overburen van koffie Verheyen te vieren, de beste concerten in het openluchttheater, een feestweekend tijdens Deurne Bevrijd, een unieke totaalbeleving tijdens De Grote Schijn … Deze activiteiten zijn slechts een greep uit het aanbod.

Tickets voor deze activiteiten bestel je vanaf vandaag op www.100jaarrivierenhof.be. Je ontdekt er ook het volledige programma

Een eeuw geschiedenis en parkgeheimen

Het Rivierenhof viert een belangrijke én symbolische verjaardag. We vieren 100 jaar Rivierenhof maar het verhaal van het domein gaat al veel verder terug. Ooit was het een boerderij, een buitenverblijf en zelfs een lusthof. Op 7 mei 1923 opende het Provinciaal Groendomein de poorten voor het grote publiek. Het is daarmee het oudste provinciaal domein van België.

Wil je alles weten over de geschiedenis van het domein? Koop dan het nieuwe boek ‘Rivierenhof – parkgeheimen’ dat vanaf vandaag verkrijgbaar is. Bestel het boek en haal het op bij het Infopunt Domeinwacht in het park tussen 9 en 18 uur (Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne).