Op expeditie in het Rivierenhof

publish date
27.06.2023

Vanaf 1 juli kun je op expeditie gaan in het Provinciaal Groendomein Rivierenhof. Expeditie Rivierenhof is een leuk doe-boek voor de nieuwsgierige jonge bezoekers en daagt je uit om alle mooie, interessante en uitdagende plekjes in het Rivierenhof al spelenderwijs te exploreren. Het is een fijne manier om het park te ontdekken of op een andere manier te leren kennen. Doe-opdrachten, spelletjes, weetjes, raadsels en tips voor groot en klein maken van je bezoek een geweldige ervaring.

Je koopt het doe-boek ‘Expeditie Rivierenhof’ vanaf 1 juli 2023 bij het Infopunt domeinwacht (Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne) in het park. Een boekje kost 6,5 euro en staat garant voor uren spelplezier. Bestel vooraf je exemplaar via de website en kom het ophalen tussen 9 en 18 uur. Aan de slag met je doe-boek? Dat kan tijdens de openingsuren van het park (06.30 – 22.30 uur).

Klaar voor de start

Neem je expeditie-boek, een pen of potlood en ga op stap in het Rivierenhof. Kies je favoriete startpunt, in het midden van het boek staat een handige plattegrond. Je hoeft geen vaste route te volgen. Speel de spelletjes, los de vragen op en lees de weetjes. 

Aan de hand van verschillende thema’s zoals ‘Blije Bloemen’ en ‘Leef je uit’ kom je langs onder andere de speeltuin, het doolhof, de kinderboerderij … Voor de begeleider(s) is er ook een handig antwoordenblad voor als je het echt niet weet. 

 

Expeditie Rivierenhof is meer dan één dag spelplezier, kom gerust meerdere keren terug om andere stukken van het park te ontdekken

Voor expeditieleden vanaf 5 jaar

Expeditie Rivierenhof is er voor ontdekkingsreizigers vanaf 5 jaar. Neem je kinderen, kleinkinderen of neefjes en nichtjes mee en maak er een leuke uitstap van. Je kan het doe-boek zowel in klein als groot gezelschap uitproberen. Leuk als origineel verjaardagsfeest, om er met de jeugdbeweging op uit te trekken of als cadeautje.

De jongere kinderen vanaf 5 jaar ontdekken leuke weetjes en kunnen hier en daar al een opdrachtje oplossen of mee raden met het spelletje 'Waar of niet waar?'. Oudere kinderen worden dan weer uitgedaagd door moeilijkere puzzels of creatieve teken- en schrijfopdrachtjes. Voor elk wel wat leuks te vinden in het doe-boek.

Een dagje Rivierenhof

Met Expeditie Rivierenhof heb je een dag gevuld met spelplezier. Maak er een leuke uitstap van en kom picknicken op één van de picknickbanken of grasvelden in het park. Geen zin om zelf eten of drinken mee te nemen? In kasteel Rivierenhof of bij bar Stark kun je iets eten of drinken. Grote dorst gekregen van al dat spelen? Er staat onder andere een waterkraan aan de speeltuin bij het kasteel en aan de tuin bij het Sprookjeshuis. Bij de minigolf kun je ook iets drinken. Tijdens de zomermaanden vind je een ijskar op de parkweg ter hoogte van het Sprookjeshuis.