Mee Op Stap! Op zoek naar wandelbegeleiders PLUS.

publish date
27.04.2021

Enthousiaste wandelbegeleiders met een hart voor kwetsbare doelgroepen gezocht! Combineer je een passie voor wandelen met maatschappelijk engagement? Dan ben je de geknipte persoon! Na de vorming Wandelbegeleider Plus, kan je mensen uit kwetsbare doelgroepen begeleiden om zelf te beginnen met wandelen. 

Het project ‘Mee op Stap’ wil, met de steun van Toerisme Vlaanderen, iedereen die nog aarzelt omwille van specifieke noden net dát duwtje in de rug geven om met een wandelbegeleider PLUS in kleine groepjes op stap te gaan. Deze gezonde en verbindende activiteit geeft deze kwetsbare deelnemers misschien wel de kracht om aan te sluiten bij een wandelclub. Of misschien kunnen ze zelfs wel dromen van een meerdaagse wandeltrip met steun van ‘Iedereen verdient vakantie’ en de hulp van de Rap op Stap kantoren?

mee op stap illustratie

Hoe vorming volgen?

Departement Vrije Tijd is nu op zoek naar geëngageerde mensen die op 1 vormingsdag een attest van Wandelsport Vlaanderen willen bekomen én via 3 extra modules de vorming zullen volgen tot Wandelbegeleider PLUS. De vorming is voorzien door de projectsubsidie van Toerisme Vlaanderen. De data liggen vast en de vorming loopt van eind mei tot begin juli 2021. Tijdens de zomerperiode kunnen de deelnemers met geduld en aandacht voor de noden van de doelgroep op stap gaan met kleine wandelgroepjes, in samenwerking met de doelgroeporganisaties. Zo doen ze praktijkervaring op om de komende jaren volop ingezet te worden door onze groen- en recreatiedomeinen, door Rap op Stap kantoren, door doelgroeporganisaties, door Wandelsport Vlaanderen.

Interesse in de vorming?

Bekijk de webpagina van Mee Op Stap voor meer informatie.
Ben je overtuigd? Stuur een mailtje met motivatie naar de projectcoördinator: sabine.denissen@provincieantwerpen.be

 

Met de steun van: