Koffieklets@docAtlas Zorgzaam & Uitdagend: inspelen op het potentieel van élke leerling

Datum/uur
  • vrijdag 16 oktober 2020 van 12.30 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Wissel met andere leerkachten en collega’s uit het onderwijsveld kennis, vaardigheden, inspiratie, werkvormen, leermiddelen, enz. bij een kop koffie of thee. Tijdens deze editie inspireren we elkaar rond het thema: het begeleiden van begaafde leerlingen in het lager onderwijs.

(Hoog)begaafde kinderen worden soms beschouwd als getalenteerde leerlingen die zelf hun weg wel vinden binnen het onderwijs. Onderzoek en ervaring wijst echter uit dat ook deze leerlingen specifieke noden hebben, zowel op vlak van didactiek als zorg. Vaak treden specifieke sociaal-emotionele problemen op zoals faalangst of een sociaal onveilig gevoel. Of leerlingen gaan onderpresteren, of missen motivering om te leren.

In de eerste sessie op 18 oktober 2019 leren we elkaars kennis en vragen rond het thema beter kennen. We stellen elk individueel een actieplan op waarmee we de volgende maanden in onze praktijk aan de slag gaan met behulp van materialen uit de bibliotheek.

In de tweede sessie op 7 februari 2020 koppelen terug over onze ervaringen en concretiseren we hoe we in de toekomst verder aan de slag willen gaan met het thema.

In de derde sessie op 16 oktober 2021 duiken we in individuele casussen. De intervisiemethodiek zal met ingeschreven deelnemers gedeeld worden. Elke deelnemer bereidt dan minstens twee casussen voor: eentje waarbij je zelf zoekend bent en eentje waarbij je het gevoel hebt dat je het goed hebt aangepakt. Deze sessie vindt plaats tussen 12h30 en 16h00. Breng je eigen boterhammetjes mee!

 

Deelnemers kunnen er voor opteren om slechts aan één sessie deel te nemen.

Er is een Facebookgroep gekoppeld aan deze koffiekletsen. Deze is openbaar en iedereen kan dus aansluiten.

 

 

Volgende van de detaillijst