Onderwijs met klASSe: autisme in mijn klas (basisonderwijs)

Datum/uur
  • woensdag 29 januari 2020 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Kleuteronderwijs

Prijs

25€

Inhoud?

Kinderen met autisme in de klas. Het is geen uitzondering meer en elk kind is anders in zijn ‘anders zijn’. Daarbij komen nog alle andere kinderen met zorgnoden en je hebt als leerkracht meteen meer dan je handen vol. Met deze vorming worden de belangrijkste aandachtspunten bij het omgaan met kinderen met autisme nog eens op een rijtje gezet en dit zowel voor de beginnende als gevorderde leerkracht.   

Er is een ruime mogelijkheid om vragen te stellen en eigen casussen te bespreken. Deze casussen dienen wel op voorhand bezorgd te worden aan de spreker, dit om de tijd optimaal te kunnen benutten. Na inschrijving kun je je casus doormailen naar kris.degroot@amohele.be.

Door wie?

Kris De Groot is auticoach in Groepspraktijk The Mind Academy, waar ze zowel kinderen, jongeren als volwassenen met ASS begeleidt. Ze is ook mama en partner van personen met ASS en ze is regioverantwoordelijke en opleider binnen de Vlaamse Vereniging Autisme. In totaal heeft ze zowat 25 jaar ervaring op de teller staan en elke dag komen er nog nieuwe ervaringen bij.

Voor wie?

Leerkrachten basisonderwijs en studenten lerarenopleiding, leerkrachten kleuteronderwijs zijn ook van harte welkom maar zijn wel verplicht een casus door te sturen naar de vormingsmedewerker.

 

Kostprijs?

25 €

 

 

Volgende van de detaillijst