Volzet: Storytelling en activerende werkvormen! Leuk en efficiënt in OKAN- en volwassenenonderwijs

Datum/uur
  • dinsdag 4 februari 2020 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Status
Volzet
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Volwasseneneducatie

  • Lerarenopleiding

  • Leerkrachten

Prijs

40€

Inhoud?

Storytelling is een succesvolle methodiek voor het aanleren van een tweede taal.

Een taal leren doe je via communicatie met anderen. Studenten ontdekken op een leuke manier een taal en verwerven ze door samen interactief verhalen te vertellen, in beeld te brengen of te acteren. Woordenschat wordt uitgebreid, zinstructuren worden verankerd en de taalvaardigheid vergroot.

Tijdens de workshop ontdekken we verschillende basistechnieken en een paar leuke voorbeelden, die we zelf in de klas kunnen gebruiken. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met een aantal storytellingoefeningen en ontdekken heel wat inspirerende materialen uit docAtlas.

Door wie?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 16 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Voor wie?

OKAN leerkrachten, leerkrachten volwassenenonderwijs en secundair onderwijs, zorgleerkrachten, studenten lerarenopleiding, 

 

Deze workshop is intussen volzet. Inschrijven op de wachtlijst kan nog wel via deze link.

Volgende van de detaillijst