Uitbreiding van woordenschat in de klaspraktijk

Datum/uur
  • vrijdag 5 februari 2021 van 09 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Lerarenopleiding

  • Leerkrachten

Prijs

70 € (inclusief broodjeslunch)

Ine Schelfout

Inhoud?

De handleidingen en het onderwijs in het algemeen gaan vaak uit van leerlingen die een gewone schoolse weg hebben afgelegd. In de praktijk is dit jammer genoeg niet altijd het geval. Leerlingen met gaten in hun basis of neveninstromers, of leerlingen die 'gewoon' een kleinere woordenschat hebben, kunnen echt wat hulp gebruiken om te werken aan die woordenschatbasis. Door bij je alledaagse activiteiten of lessen een aantal aanpassingen te doen, zal je snel merken dat er ook bij deze leerlingen meer en meer woorden blijven hangen.

Hoe verwerk je precies woordenschat? Hoe komt het dat dit voor sommige leerlingen geen vanzelfsprekendheid is? Hoe zorg ik dat alle leerlingen betrokken zijn? Hoe kan ik zowel de sterke als de taalzwakkere leerlingen aanspreken in 1 activiteit?

Door verschillende voorbeelden van leerkrachten rechtstreeks uit de praktijk te bekijken, uit te testen, te onderzoeken... krijg je inspiratie om met verschillende werkvormen aan de woordenschatbasis te werken.

Door wie?

Ine Schelfout is SES leerkracht 2de en 3de graad in een stedelijke basisschool centrum Antwerpen. Ze heeft een grote liefde voor taal en coöperatieve werkvormen. Sinds 5 jaar geeft ze (actieve) vormingen aan leerkrachten.  

Voor wie?

(toekomstige) leerkrachten lager onderwijs

Corona-maatregelen

Indien er op het moment van de leeractiviteit nog steeds een afstand van anderhalve meter moet bewaard blijven tussen deelnemers kan de leeractiviteit helaas niet doorgaan in ons lokaal in docAtlas Antwerpen. De vorming zal dan doorgaan via een webinar met pauzes van 09.00 tot 15 uur.

 

Volgende van de detaillijst