Van start met Nieuwe Autoriteit op school

Datum/uur
  • donderdag 6 februari 2020 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Niet niveaugebonden

Prijs

25€

Inhoud?

In onze individualistische en complexe samenleving wordt het steeds moeilijker voor ouders, begeleiders, leraren,... om sterk in hun schoenen te staan en erkend te worden als gezagsfiguur zonder daarbij tekort te doen aan de noden van vandaag. Nieuwe autoriteit wil een antwoord geven op deze nood.  

De grondlegger Haim Omer, ontwikkelde een hedendaagse visie over hoe autoriteitsfiguren kunnen omgaan met gedrag van kinderen en jongeren

In deze training leer je de basisprincipes van nieuwe autoriteit/geweldloos verzet en maken we de vertaalslag naar het opvoeden in gezinnen, het werken als begeleider of de taak als leraar. We bekijken hoe situaties kunnen escaleren en hoe we dit kunnen vermijden. Verder bekijken we belangrijke principes zoals aanwezigheid, nabijheid en betrokkenheid. We combineren theorie met een omzetting naar de praktijk zodat u met een visie en concrete tools verder kan. 

Door wie?

Melina Gorrebeeck is reeds meer dan 10 jaar CLB – medewerker. Daarnaast runt ze een eigen multidisciplinaire groepspraktijk en vormingscentrum The Mind Academy en geeft ze les in diverse opleidingen Hoger Onderwijs. De dagelijkse input vanuit de praktijk in combinatie met het volgen en geven van verschillende opleidingen vormen de basis om met teams aan de slag te gaan. 

Voor wie? 

Alle geïnteresseerden uit het onderwijswerkveld. 

Extra?

Graag vooraf een casus doormailen naar mg@themindacademy.be. Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn die telkens terug escaleert of waarin u het gevoel had geen grip te krijgen op de situatie. 

 

Volgende van de detaillijst