Verbindende communicatie in de praktijk

Datum/uur
  • donderdag 18 maart 2021 van 13 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Lerarenopleiding

  • Secundair onderwijs

  • Lager onderwijs

  • Kleuteronderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

25 €

Inhoud?

Verbindende Communicatie is gebaseerd op de theorie van  Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Deze manier van communiceren helpt om  duidelijk te beseffen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt en hoe je dit kan overbrengen naar anderen. Het inspireert je om op een effectieve en respectvolle manier te zeggen wat je van anderen verwacht, wat je lastig vindt of anders wil en ook wat je waardeert. 

Op deze manier geraak je minder in een conflictsituatie terecht. Tenslotte geeft het verbindend communiceren ook inzicht in hoe je empathisch kan luisteren. Je leert de echte boodschap te capteren die vaak verhuld zit in verwijt of boosheid. 

Concreet zullen we deze voormiddag kort de theorie opfrissen. Daarna gaan we aan de slag om die theorie aan de hand van praktijkvoorbeelden te oefenen.  Indien er voorbeelden zijn uit jouw eigen praktijksituatie, mogen deze op voorhand doorgestuurd worden naar kris.degroot@amohele.be maar ook ter plekke kunnen we ze behandelen.

Door wie? 

Kris De Groot is auticoach in Groepspraktijk The Mind Academy, waar ze zowel kinderen, jongeren als volwassenen met ASS begeleidt.  Ze is ook mama en partner van personen met ASS en ze is regioverantwoordelijke en opleider binnen de Vlaamse Vereniging Autisme.  In totaal heeft ze zowat 26 jaar ervaring op de teller staan en elke dag komen er nog nieuwe ervaringen bij.

Voor wie? 

Alle geïnteresseerden uit het onderwijswerkveld en sociale sector die werken met kinderen of jongeren tussen 6 en 18 jaar. 

Coronamaatregelen

Deze workshop zal online plaatsvinden. Er wordt geen opname van de sessie gemaakt.

 

Volgende van de detaillijst