Energy Challenges: online event Energie en Klimaat

Ben je op zoek naar een fijne en uitdagende activiteit voor je leerlingen (3e graad basisonderwijs en 1e graad secundair onderwijs) over het thema energie en klimaat? Dan nodigen we je samen met je klas of werkgroep uit op het digitaal event van Energy Challenges.

Het aanbod van het event zal gedeeld worden via een website met een gezamenlijk internationaal afsluitmoment. Het event is in het engels, maar met nederlandstalige ondersteuning.

Datum/uur
  • donderdag 27 mei 2021 van 10 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Secundair onderwijs

  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

Prijs

Gratis

MOS online event

Doelgroep?

Voor leerlingen van 10 tot 14 jaar samen met hun leerkracht.

  • 3e graad basisonderwijs
  • 1e graad secundair onderwijs

Wat is Energy Challenges?

Energy Challenges is een internationaal project tussen België, Duitsland, Engeland, Nederland en Denemarken waar gedrag en techniek samenkomen en jongeren het verschil maken. We dagen jongeren uit het basis- en secundair onderwijs uit om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op hun school.

Spelenderwijs ontdekken ze hun talenten en maken ze kennis met de wondere wereld van duurzaamheid, energie en techniek. In Vlaanderen nemen er een 40-tal scholen deel. Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en provincie Antwerpen.

Dit project wordt gerealiseerd met financiële steun van Interreg North Sea Region en Provincie Antwerpen.

Wat staat er op het programma op 27 mei?

Een klimaatwetenschapper aan het woord, een videowedstrijd, een quiz via Kahoot, een Escaperoom,… We hopen ook dat het samen internationaal werken aan dit thema op school in tijden van een pandemie energie kan geven voor de toekomst.

Praktisch?

Op dit moment zijn we volop bezig met de voorbereiding voor het event. Binnenkort mag je meer informatie en een inschrijvingslink verwachten.
Heb je interesse? Laat het ons alvast weten op mos@provincieantwerpen.be, zo krijg jij een persoonlijke uitnodiging in je mailbox.

Save the date!

 

 

 

 

 

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25

Volgende van de detaillijst