In het voetspoor van de herder i.s.m. Kemp VZW

Op paasmaandag, 5 april, was oorspronkelijk de Lammetjesdag ism Kemp VZW ingepland. Omwille van welbekende redenen kan dit evenement niet doorgaan. Toch zijn we niet bij de “pakken of strobalen” blijven zitten. We zijn op zoek gegaan naar een fijn alternatief voor jong en oud: 'In het voetspoor van de herder'!

Aan de hand van 10 QR-codes kom je meer te weten over het Kempens schaap in het Prinsenpark, Kemp VZW en de samenwerking met het Prinsenpark en gezegdes over schapen.

De tocht vertrekt achter het nieuwe onthaalgebouw en is bewegwijzerd met Wolly-schaapjes. Op een wedstrijdformulier duiden de leerlingen aan welke Wolly’s ze wel en niet tegenkwamen. Maak kans op een prijs en deponeer de formulieren in onze brievenbus! 

Deze wandeling is ongeveer 4 km lang, niet rolstoeltoegankelijk. 

Doelgroep: 3de graad basisonderwijs 

Datum/uur
  • van 1 april 2021 tot 13 juni 2021
Doelgroepen
  • BuO Leerzorg

  • Lager onderwijs

Prijs

Gratis

Leerkrachten kunnen op voorhand een draaiboek downloaden. Zo kan je zelfstandig aan de slag met leuke weetjes over het Kempens schaap, info en nut samenwerking tussen Prinsenpark en Kemp VZW, gezegdes over schapen en opdrachten om onderweg te doen. 

Plaats van afspraak: Provinciaal Groendomein Prinsenpark, Kastelsedijk 5, 2470 Retie 

Gratis deelname. Verwittig ons van je komst via prinsenpark@provincieantwerpen.be   Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap. Elke e-mail wordt beantwoord; niet tijdens weekends. 

Op zoek naar ander aanbod?

Stuur jij ons leuke foto's van je klasuitstap?

De foto's kunnen gebruikt worden voor op onze social media en de website of drukwerk. Het is wel belangrijk dat ze voldoen aan de GDPR-regels (bescherming van de persoonsgegevens). D.w.z. dat de ouders of voogd toestemming hebben gegeven aan de school om foto's van hun kind te nemen én dat de foto's met derden mogen worden gedeeld en gebruikt voor hun communicatiemiddelen.

Stuur de foto's, samen met de schriftelijke toestemming (mag ook in de mail), naar prinsenpark@provincieantwerpen.be.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Aangepaste parkeergelegenheid
  • Aangepaste toiletten
  • Rode wandelroute is volledig toegankelijk voor mensen met een rolstoel.