Koning Keutel

Deze herfst kijken we naar de sporen in het park. Er zijn veel soorten sporen: pootafdrukken, nesten en eieren, etensresten en vraatsporen, maar ook uitwerpselen.

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar gaan ontdekken hoe de uitwerpselen van verschillende parkbewoners eruit zien. 

 

Onze herfstwandelingen gaan door van woensdag 16 september tot en met vrijdag 20 november.
Van 26 tot en met 30 oktober zijn er geen wandelingen in het Vrijbroekpark.

Inschrijven kan vanaf donderdag 27 augustus via de knop 'inschrijven' op deze pagina.

 

 

Datum/uur
  • van 16 september 2020 tot 20 november 2020
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

  • Volwasseneneducatie

Prijs

gratis

Koning Keutel

Soms gebeurde het wel eens. Dan floepte Koning Keutel I zomaar uit het niets van een koninklijk gesprek eruit: ‘Kak! Kakkerdekak! Poep, pies poep!' Elk dier van het park wist dan hoe laat het was. Hij verklaarde het kakkampioenschap voor geopend! ‘Prróót!’ Meteen schoot iedereen in actie en de minister van Binnenlandse Poepaangelegenheden hing in het park een affiche op om het Kolossaal kakkampioenschap aan te kondigen.

Twee dagen later stonden alle deelnemers ongeduldig klaar. De minister van Binnenlandse poepaangelegenheden heette iedereen van harte welkom. Hij las het reglement voor en beklemtoonde dat de naam van de winnaar voor eeuwig zichtbaar zal zijn. Hij wees erop dat Koning Keutel I het enige jurylid was en sprak ten slotte de bemoedigende woorden: ‘Moge de beste winnen!’ Daarop werd het startsein gegeven.

Deze herfst ontdekken we hoe de uitwerpselen van verschillende dieren eruit zien. Maar dit zijn niet de enige sporen die ze nalaten. Welke sporen vinden we nog in het park? En wie heeft die achtergelaten? De kinderen van het 1ste en 2de leerjaar ontdekken het tijdens deze boeiende speelleerwandeling.

 

 

Voor deze activiteit kun je gebruik maken van de MOS-pas.

Categorie

Veldactiviteit, uitstap

Vak/Leergebied

Niet vakgebonden, wereldoriëntatie

Aantal deelnemers

Maximum 25 deelnemers per gids

Toegankelijkheid

De wandeling is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Didactische tips

Volgende van de detaillijst