Vaar je mee door de haven?

Thema's

Ontdek de haven vanop het water tijdens een 2 uur durende rondvaart door de dokken. De gids neemt je mee op sleeptouw en toont je waar onder andere je ontbijt, je sportschoenen en je speelgoed vandaan komt. De nieuwe leerstof inoefenen doen we speelsgewijs met onze doe-koffers. We voorzien ook een gratis lessenpakket ter voorbereiding of als losstaand pakket.

Doelgroepen
  • Lager onderwijs

Prijs

9 euro per leerling of gratis met een havenvignet

Rondvaart Havencentrum panorama

We varen twee keer per dag: om 9.30 uur en om 12.30 uur. Tijdens de rondvaart geeft de gids uitleg bij wat je ziet. Hij daagt de leerlingen uit om zelf te zoeken naar voorbeelden uit hun leefwereld. Aan de hand van een tablet tonen we ook wat de leerlingen niet 'live' kunnen zien, hoe een droogdok werkt bijvoorbeeld.

Tijdens de terugvaart gaan we in kleine groepjes aan de slag met verschillende doe-opdrachten. We werken rond de verschillende facetten van de haven en combineren creativiteit met leren.

Bekijk het voorbeeldprogramma.

Rondvaart Havencentrum Van Haven tot Feest

Lesmateriaal

Een goed voorbereid bemanningslid is er twee waard! Om de leerlingen ten volle van de excursie te laten genieten, hebben ze voorkennis nodig over de haven. Daarom voorziet het Havencentrum een uitgewerkt lespakket voor jullie.

We verwachten dan ook dat je lessen 1 tot en met 3 van ons speelse, educatieve pakket op voorhand in de klas doorloopt. Zo zijn je leerlingen meteen mee met onze havengidsen en kunnen ze de opdrachten tijdens de excursie uitvoeren. Les 4 en 5 zijn dan weer ideaal als naverwerking. Ontdek en download het lespakket hier.

Praktische info

  • Data: De beschikbare vaardata vind je in de reservatiekalender van het Havencentrum. Per datum kan je het beschikbare aantal plaatsen bekijken.
  • Duur rondvaart: 2,5 uur
  • Prijs: 9 euro per leerling (min. 90 euro) of gratis voor scholen in alle districten van de stad Antwerpen met een havenvignet
  • Lunch: Voorzie zelf lunch. Lunchen aan boord van het schip is niet meer mogelijk: op onze pagina vind je twee mogelijke picknicklocaties.
  • Vertrek- en aankomstplaats: Schip Themis 2, Houtdok-Noordkaai, ter hoogte van het gebouw van bpost (zie kaart hieronder)
  • Bereikbaarheid: Vlot bereikbaar met De Lijn of 30 minuten te voet vanaf het Centraal Station in Antwerpen

Meer info vind je op de website van het Havencentrum.

Hier scheep je in

Opstapplaats_rondvaart

Adres: schip Themis 2, Houtdok-Noordkaai, ter hoogte van het gebouw van bpost.

Vaar gratis mee met een havenvignet

Scholen uit de stad Antwerpen (en al haar districten) kunnen gratis deelnemen aan deze excursie met een havenvignet dankzij de financiële steun van de stad. Het vervoer naar de vertrekplaats is niet inbegrepen. Meer informatie over het vignet ‘educatieve havenrondvaart’ vind je op www.klasopstap.be/vignetten-voor-daguitstappen.