Inspirerende workshop Samenlezen

Datum/uur
  • woensdag 1 maart 2023 van 14 uur tot 16 uur
Doelgroepen
  • Niet niveaugebonden

Prijs

40€

Ilona Plichart

INHOUD?

Je proeft vandaag van Samenlezen: je bent deelnemer en ervaart wat deelnemers in groepen ervaren.
We gaan ook in op taalniveau en op kenmerken van geschikte teksten. . Voor kinderen gebruiken we immers andere teksten dan voor senioren, voor tieners andere teksten dan voor mensen die NT2 leren. We tonen enkele teksten voor deze verschillende doelgroepen.

Deze korte workshop geeft deelnemers inzicht, goesting en eerste concrete handvaten om zelf aan de slag te gaan.

Samenlezen is een krachtige en gezellige methodiek: we gaan met mensen in gesprek, vanuit teksten die we ter plekke samen bespreken en lezen. Deelnemers moeten niets voorbereiden, alles gebeurt ter plekke.

In deze inspiratiesessie ervaar je samenlezen en krijg je inzicht en goesting om aan de slag te gaan.  Ilona deelt ook haar expertise met heel verschillende groepen: NT2-cursisten met heel verschillende niveaus, (OKAN-)jongeren, senioren…

Heb je hierna zin om zelf te starten? Dan heb je al enkele handvaten en kan je gericht deelnemen aan een opleiding, je weet nl. al wat samenlezen kan inhouden.

VOOR WIE?

Vrijwilligers, bibmedewerkers, NT2-leerkrachten, leerkrachten lager onderwijs,...

DOOR WIE?

Samenlezen? Het mooiste wat er is!  Met anderstaligen, met kinderen en jongeren, met senioren, in buurtcentra… samenlezen geeft deelnemers zuurstof. Ilona Plichart, expert in leesplezier en SamenLezen, vaak met focus op NT2 geeft deze workshop. Via trainingen, workshops en intervisies geeft ze haar passie door, zodat begeleiders, bibmedewerkers, leerkrachten en andere enthousiastelingen de methodiek in de vingers krijgen.

 

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur.  Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

* Aanvrager: De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

 

* docAtlas: In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.