Vlot en vaardig Nederlands in de meertalige klas

Datum/uur
  • dinsdag 23 november 2021 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Status
Afgelast
Datum/uur
  • woensdag 1 december 2021 van 09.30 uur tot 12.30 uur
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • Leerkrachten

  • Kleuteronderwijs

Prijs

40€

Marie-Claude Gevaert

INHOUD?

Hoe benut je de andere thuistalen in je klas als een troef om het Nederlands te versterken ?

Je krijgt tips om de taalontwikkeling van het Nederlands via een rijk taalaanbod en een positieve houding tegenover de thuistalen te bevorderen.  In interactie verken jij activiteiten en materialen rond talensensibilisering. Je ondervindt hoe je de meertalige repertoires van de leerlingen kan inzetten om hun Nederlandse taalvaardigheid te versterken. Verder krijg je tips om ouders van meertalige leerlingen te betrekken en te adviseren.

DOOR WIE?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 18 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

VOOR WIE?  

leerkrachten lager onderwijs, zorgcoördinatoren, directieleden

EXTRA INFORMATIE?

Deze sessie zal plaatsvinden in docAtlas Antwerpen. Op vrijdag 3/12/2021 is er een digitale herneming van deze sessie. Meer informatie vind je hier.

 

 

 

 

BETALING & ANNULATIEPROCEDURE

Deze workshop kost 40 euro per persoon. Je betaalt na de vorming, bij ontvangst van onze factuur. Indien deze leeractiviteit als webinar zou plaatsvinden, blijft de deelnameprijs ongewijzigd. Wil je graag dat er een bestelbonnummer op de factuur wordt vermeld? Mail dit nummer naar docatlas@provincieantwerpen.be. Vermeld er de titel en de datum van de vorming. 

ANNULATIEPROCEDURE:

 

* Aanvrager: 

De deelnemer kan de inschrijving tot 7 dagen vóór de workshop kosteloos annuleren.

 

* docAtlas:

In geval van overmacht kan docAtlas een vorming annuleren. DocAtlas verwittigt de personen die zich inschreven dan zo snel mogelijk.