Ontdek de educatieve kansen bij je traject naar een Groene Oase

Heb je groen licht gekregen van Provincie Antwerpen voor de realisatie van het subsidieproject Groene Oases? Of zijn jullie nog niet zo ver, maar droom jij ook van een groenere speelplaats? MOS ondersteunt je school bij je vergroeningstraject. Onze focus ligt op de pedagogische kansen, een brede schoolbenadering en integratie van buiten leren. Schrijf je in voor onze interactieve infoavond en ontdek wat MOS - duurzame scholen, straffe scholen - voor jou in petto heeft.

Datum/uur
  • dinsdag 6 juni 2023 van 19 uur tot 21 uur
Status
Uiterste inschrijfdatum
zondag 4 juni 2023
Doelgroepen
  • Leerkrachten

  • Niet niveaugebonden

Prijs

Gratis

Vergroende speelplaats van basisschool De Bever te Antwerpen
Basisschool De Bever Antwerpen

Kom naar onze interactieve infoavond en ontdek hoe je stap voor stap naar een groener schooldomein kan evolueren. We plaatsen het welzijn van de leerlingen steeds mee centraal. 

Doelgroep

  • leerkrachten en directies van basis- en secundaire scholen
  • werkgroep MOS, werkgroep milieu, ... 
  • studenten lerarenopleiding

Scholen die een toekenning hebben ontvangen van Provincie Antwerpen voor een kleine of middelgrote Groene Oase raden we aan om in te schrijven.

Scholen met een toezegging voor een grote Groene Oase dienen verplicht de infoavond te volgen (of de infosessie van 2 mei te Turnhout). Heb je vragen hierover, geef gerust een seintje. 

Wat mag je verwachten?

Maak kennis met MOS duurzame scholen straffe scholen en ons stappenplan om te evolueren naar een groenere schoolomgeving. Kies voor speel-en leernatuur en ontdek de kracht van buiten leren.

Ga aan de slag met onze werkvormen. Zo verhoog je je draagvlak, benut je de educatieve kansen en veranker je jullie visie in de school.

Interactieve infoavond Ontdek de educatieve kansen bij je traject naar een Groene Oase op dinsdag 6 juni 2023 van 19u tot 21u in het PIME (Provinciaal Instituut voor Milieu Educatie), Mechelsesteenweg 365 te 2500 Lier.

>> Inschrijven verplicht via het webformulier >>

Veerle Moons, Elke Hermans, Greet Brits en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25