Buitenlesdag 2024

Op donderdag 25 april vliegen alle leerlingen weer buiten tijdens de 8e Buitenlesdag van MOS! Buitenklassen en andere groene zones bewijzen meer dan ooit hun nut. Niet enkel de speelplaats kan dienst doen als buitenklas, ook in de schoolomgeving zijn er plekken die buiten leren mogelijk maken. Denk aan parkjes, sportterreinen, enz. Ook in het PIME te Lier kan je een buitenklas reserveren. 

Dit schooljaar dagen we je opnieuw uit om mee te doen aan de 'Buitenlesdagchallenge' of maak zelf een leuke buitenles met onze tips en inspiratie. 

Wedden dat je leerlingen enthousiast reageren?!

Datum/uur
  • donderdag 25 april 2024
Doelgroepen
  • Niet niveaugebonden

  • Leerkrachten

Prijs

Gratis

Buitenlesdag 2024
Buitenlesdag - 25 april 2024

 

Waarom buiten lesgeven?

Buiten leren heeft tal van voordelen: het is goed voor je creativiteit, de leerstof blijft beter 'plakken', het is goed voor je zelfvertrouwen en nog veel meer! Lees er meer over in ons praktijkboek 'Klassen zonder muren' en ontdek de ontelbare voordelen van buitenlessen. 

Doe mee met de Buitenlesdagchallenge!

Speciaal voor MOS ontwikkelde Natuurpunt de Buitenlesdagchallenge in de gratis app ObsIdentify. Met deze app kan je meer dan 22.000 soorten wilde planten en dieren herkennen. We dagen jullie uit om  zoveel mogelijk verschillende soorten te ontdekken.

Ga samen met je klas op safari op en rond je school en breng zoveel mogelijk wilde plant- en diersoorten in kaart. Met de app ObsIdentify van Natuurpunt is dat kinderspel. De buitenlesdagchallenge loopt van 22 april tot en met 3 mei 2024. Zo kan je bijvoorbeeld als leerkracht in het secundair onderwijs met meerdere klassen op avontuur gaan. 

Lees alles over de Buitenlesdagchallenge

Nog tips en inspiratie nodig?

Geen nood, MOS helpt je op weg!

- Met buitenlessen starten in het basisonderwijs? Het Stappenplan voor een goede buitenles, de Buitenles Moodmeter en de Buitenleskalender trekken je over de streep.

Lesideeën voor buiten leren in het basisonderwijs

Lesideeën voor buiten leren in het secundair onderwijs

MOS-actiefiches

Leuke voorbeelden

Niet gevonden wat je zocht? Hier vind je nog meer inspiratie!

Reserveer een buitenklas

Provincie Antwerpen beschikt over verschillende domeinen waar je buiten kan leren, spelen, en bewegen. Meer informatie vind je op de website van NME/EDO (Natuur-en Milieu Educatie en Educatie voor Duurzame Ontwikkeling) en via de GroenZoeker, dé referentie voor iedereen die op zoek is naar natuur op wandel-of fietsafstand in de provincie Antwerpen. 

 

Veerle Moons, Elke Hermans, Greet Brits en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25