Speurneuzen op sporentocht

Het eerste en tweede leerjaar gaan op een belevende speelse manier op pad. Ontdekken, vertellen, samenwerken, ervaren en directe beleving staan hierbij centraal.

Datum/uur
  • van 27 september 2021 tot 19 november 2021
Status
Volzet
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Help! Seppe de Specht vindt zijn vriendjes niet meer. Waar zijn ze toch gebleven? Een tijdje geleden speelden ze nog samen in de zon maar nu ziet hij ze nergens. Spelen ze verstoppertje? Kruipen ze weg voor de aankomende winterkou? Als we samen onze speurbril opzetten zullen we misschien enkele vriendjes kunnen terugvinden. Of vinden we enkel hun sporen terug?

‘Sporen’ is het centrale thema tijdens deze herfstwandelingen. Aan de hand van allerlei belevingsactiviteiten maken de leerlingen kennis met véél dierensporen (en dieren) in De Averegten. Neem alvast een lege schoendoos mee om de gevonden sporen te verzamelen en mee te nemen naar de klas.

Alle wandelingen vertrekken aan het nieuwe onthaalgebouw, Boonmarkt 4a (Heist-op-den-Berg). Parkeren kan op de centrale parking Boonmarkt.
Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed. 

De wandeling duurt 2u en start om 9u30 of 13u00. 

Inschrijven voor de herfstwandelingen is niet meer mogelijk, het programma is volzet.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.