De wondere wereld van Hazel - instapklasje en 1ste kleuterklas

'De Wondere Wereld van Hazel’ is een laagdrempelige wandeling rond de planten, dieren en zwammen in ons bos. Met deze wandeling willen we de jongste kleuters een ‘eerste’ natuurervaring geven en leren kijken naar de natuur. Hun eigen verwondering en nieuwsgierigheid stimuleren vormt hiervoor de basis.

De kindjes ontmoeten Hazel, een fantasiefiguur opgebouwd uit hazelnoten. Samen ontdekken we de verschillende planten, dieren en zwammen in het bos. Via eenvoudige opdrachten en spelletjes ontdekken we dat er in de natuur verschillende vormen en geluiden zijn en ervaren we hoe het is om in een bos te ‘wonen’.

De kinderen leren wat een bos, boom en een paddenstoel is en welke dieren er in het bos leven. Daarnaast is er ook aandacht voor de verschillende vormen en texturen in het bos en gaan aan de slag met eenvoudige begrippen als ‘zomer’ & ‘herfst’, ‘verschillend’ & ‘hetzelfde’, ‘glad’ & ‘stekelig’, ‘hard’ & ‘zacht’, ‘luid’ & ’stil’, ‘licht’ & ‘donker’,…

Opgelet! Het is niet uitgesloten dat jullie kleuters na deze wandeling overal fantasiewezentjes zien opduiken in de natuur! 😊

Datum/uur
  • van 25 september 2023 tot 17 november 2023
Doelgroepen
  • Kleuteronderwijs

Prijs

Gratis

Praktische afspraken voor klasbezoeken.

De herfstwandelingen lopen van maandag 25 september t.e.m. vrijdag 17 november. Inschrijven is niet meer mogelijk, het programma is volzet.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • Aangepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • Onze gids past graag de route aan bij eventuele rolwagens, geef dit zeker mee bij de inschrijving!