Boomgeheimen

Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 26 september 2022 tot 18 november 2022
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Dat er bomen in een bos staan weten we al langer. Maar kennen we ook van elke boom zijn naam en zijn verhaal? Wat kunnen bomen ons vertellen en welk geheim willen ze met ons delen? Boomgeheimen is een ontdekkingstocht samen met de gids. We bespreken heel wat eigenaardigheden van bomen en gaan ook op zoek naar een taal boomeigenschappen zoals de vruchten, bladeren en schors

Trefwoorden: herfst, bosbeleving, boomhoogtemeter, identiteitskaart bomen

De herfstwandelingen lopen van 26 september t.e.m. 18 november. Het programma voor de herfst is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

De lentewandelingen lopen van 17 april t.e.m. 9 juni. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 maart om 12 uur 's middags.

Afspraken voor scholen:

- Maximum 25 leerlingen per groep, vanaf 26 leerlingen moet je 2 groepen inschrijven.

- Voor type-onderwijs duidelijk vermelden welk type en niveau de kinderen hebben.

- Minimum 2 begeleiders per groep (verantwoordelijk als kinderen ziek zijn, ongeval hebben, …) De gids mag NOOIT alleen achterblijven met de klasgroep!

Praktische info:

- Alle wandelingen starten aan het ontvangstplein tegenover Taverne Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt. De gids zal jullie opwachten.

- Een wandeling duurt twee uur.

- Alle wandelingen starten in de voormiddag om  9.30 uur. De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13 uur.  

 - Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

- Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.