Vijver te koop

Leerlingen van het derde en vierde leerjaar gaan actief aan de slag in de natuur. Ze speuren naar sporen, meten de hoogte van de bomen en determineren, kunnen vogelgeluiden bestuderen en paddenstoelen in alle vormen en kleuren,... elk seizoen staat er een nieuw thema centraal.

Datum/uur
  • van 17 april 2023 tot 9 juni 2023
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Kamilla Kikker is op zoek naar een prachtige vijver om te wonen. De vijververkoper weet wel een leuke vijver waar nog plaats is. Maar Kamilla is erg kritisch. Alleen het allerbeste is goed genoeg voor haar. Is het water niet te warm of te koud? Waar komt het water vandaan? Is het water wel proper en helder genoeg? Wie zijn de buren? De vijververkoper kan niet op alles antwoorden. Gelukkig staat er een team wetenschappers klaar om hem te helpen de vijver te onderzoeken.

Vijver Te Koop is geen wandeling. We vertrekken aan het plein tegenover Mie Maan, Diestsebaan 28 (Herselt) en zetten ons onderzoekslabo op aan onze educatieve vijver, de Rode Vis. 

Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

De lentewandelingen lopen van 17 april t.e.m. 9 juni. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 maart om 12 uur 's middags.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.