Eekje tegen allen

Het eerste en tweede leerjaar gaan op een belevende speelse manier op pad. Ontdekken, vertellen, samenwerken, ervaren en directe beleving staan hierbij centraal.

Datum/uur
  • van 26 september 2022 tot 18 november 2022
Doelgroepen
  • Lager onderwijs

  • BuO Leerzorg

Prijs

Gratis

Maak kennis met Eekje, de held van het bos! Eekje is fantastisch! Hij kan klimmen, springen, rennen, nootjes opknabbelen, zijn evenwicht bewaren, en nog veel meer. 

Eekje vindt kinderen maar raar, zo met hun 2 benen die altijd op de grond staan. Kunnen de kinderen ook klimmen, rennen en hun evenwicht bewaren? Eekje wil dit wel eens testen en daagt de kinderen uit in zijn EEKJE TEGEN ALLEN. Wie durft?

Eekje tegen Allen is een activiteitenwandeling vol eekhoorn-weetjes en eekhoorn-opdrachten. Eekje daagt de kinderen telkens uit om net zo fantastisch te worden als hijzelf. Zal het lukken?

De herfstwandelingen lopen van 26 september t.e.m. 18 november. Het programma voor de herfst is volzet, inschrijven is niet meer mogelijk.

De lentewandelingen lopen van 17 april t.e.m. 9 juni. Inschrijven kan vanaf dinsdag 7 maart om 12 uur 's middags.

Afspraken voor scholen:

- Maximum 25 leerlingen per groep, vanaf 26 leerlingen moet je 2 groepen inschrijven.

- Voor type-onderwijs duidelijk vermelden welk type en niveau de kinderen hebben.

- Minimum 2 begeleiders per groep (verantwoordelijk als kinderen ziek zijn, ongeval hebben, …) De gids mag NOOIT alleen achterblijven met de klasgroep!

Praktische info:

- Alle wandelingen starten aan het ontvangstplein tegenover Taverne Mie Maan, Diestsebaan 28, 2230 Herselt. De gids zal jullie opwachten.

- Een wandeling duurt twee uur.

- Alle wandelingen starten in de voormiddag om  9.30 uur. De wandelingen tijdens de namiddag starten om 13 uur.  

 - Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel. Aangepaste speel- en regenkledij is noodzakelijk. Stevige stapschoenen of laarzen zijn altijd goed.

- Voorzie een afvalarme versnapering. Eén pak koekjes of een zak appels geeft, in tegenstelling tot een individueel verpakte versnapering, weinig afval.

Categorie

Uitstap - Studie- of schoolreis

Toegankelijkheid

  • gepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.