Wonen

Wonen in cijfers 

Wil je weten hoeveel grote gezinnen er in je gemeente of arrondissement wonen? Ben je op zoek naar een overzicht van het aantal kansarme personen in je gemeente? In het sociaal kompas vind je gegevens over demografie, doelgroepen en sectoren. Je vindt hier ook de woning(markt)gegevens van gemeentes en arrondissementen. Neem zeker een kijkje op de website van provincies in cijfers.

Goed om weten voor particulieren

  • Op de website premiezoeker van de Vlaamse overheid vind je info over alle mogelijke bouw-, koop-, renovatie- en milieupremies.
  • Wil je je woning of appartement zorgeloos verhuren? Ga eens langs bij een sociaal verhuurkantoor (SVK). Dankzij de steun van de provincie Antwerpen is er in nagenoeg elke gemeente van onze provincie een SVK actief. Wil je meer weten over SVK's en hun werking? Bekijk de spot hieronder of de website van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. 

Oproep aan alle woonactoren!

Deel deze spot. Zorg dat zoveel mogelijk mensen hem te zien krijgen. Plaats hem op jullie website, facebookpagina of toon hem in de wachtzaal van bibliotheek of gemeentehuis. 

Download hem hieronder. Alvast bedankt!

Subsidies

  • De provincie verleent subsidies aan beheerders van residentiële woonwagenterreinen. Lees meer...
  • De provincie Antwerpen komt tegemoet in de betaling van de advies- en begeleidingskosten voor een woningaanpassing. Lees meer...