Wonen

Woonbeleid overzicht met thema's collectiviteit, connectiviteit, denstieit en diversiteit
Woonbeleid Thema Densiteit

Densiteit

Met meer mensen op minder ruimte wonen. Door in kernen te wonen, met gerichte ingrepen die zorgen voor een aangename leefomgeving behouden we meer open ruimte. De buren van dit pand genieten graag van wat frisse lucht op hun groendak. Loes en Jelle wonen in de containerwoning op het dak. Ze spelen terwijl Ida de planten in de collectieve moestuin giet en Olga Imans geheime koekjesrecept ontfutselt.

Woonbeleid Thema Connectiviteit

Connectiviteit

Woonkernen liggen dicht bij alle voorzieningen. Mensen kunnen op een vlotte manier verbinding maken tussen plaatsen en samenleving. Nele is net van de waerbus gestapt en fietst naar het werk. Ze passeert Jo die de krant leest, terwijl zijn kindjes hinkelen. Auto's vormen geen gevaar, want omdat degelijk openbaar vervoer overal binnen handbereik is, zijn veel plekken autovrij. Zo is de openbare ruimte echt voor iedereen!

Woonbeleid Thema Collectiviteit

Collectiviteit

Meer mensen delen ruimten, functies en technieken. Van (moes)tuinen over woonvormen tot ontmoetingsplekken. Buiten de schooluren is de school een ontmoetingsplek vmet voor elk wat wils: Jos uit het nabijgelegen zorgcentrum komt tijdens een uitstap met zijn kleindochter Lucienne en haar kleinkind tegen, Mamadou en Ine zijn op date, Laura werkt in de pop-upbar en Sanne geeft een workshop juwelen maken.

Woonbeleid Thema Diversiteit

Diversiteit

Iedereen is anders, iedereen woont anders. Jef en Bo doen aan kangoeroewonen met de 85-jarige Maria die op de benedenverdieping woont. Terwijl Jef en Bo koken, houdt Maria hun kleinste spruit zoet met een verhaaltje. Maria is minder bang om te vallen dan vroeger, want ze kan haar bovenburen dan onmiddellijk verwittigen via haar polsbandje.

Subsidies

  • De provincie Antwerpen komt tegemoet in de betaling van de advies- en begeleidingskosten voor een woningaanpassing. Lees meer...