Kamp C, Westerlo (VOLZET)

Programma Europese Unie

Hoe is die Europese Unie ontstaan? Wat is de Europese Commissie? Hoeveel lidstaten zijn er? Hoe komt een Europese wet tot stand? Tijdens een interactieve Europa-les krijgen de leerlingen antwoord op deze vragen.

Op twee uur tijd krijgen ze inzicht in het ontstaan van de Europese Unie, de werking van de Europese Ministerraad en het Europees Parlement. Na een afsluitende Europaquiz keren de leerlingen als EU-experts terug naar school. Als energieminister beslissen ze zelf: Moet de EU windmolens verplichten in ieder dorp?

Programma Kamp C

Duurzaam bouwen en wonen verschijnt de laatste tijd regelmatig in de media en we zijn allemaal bezorgd over het veranderend klimaat, dat is wel gebleken uit de klimaatmarsen die Anuna De Wever startte.  Ook de Europese Unie spant zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Op Europees niveau zijn voor 2020, 2030 en 2050 doelen gesteld voor vermindering van de CO2-uitstoot, energiebesparing en de ontwikkeling van hernieuwbare energie.

Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? Welke maatregelen kunnen wij nemen? Wat zijn broeikasgassen? Hoe kunnen we een energiezuinige woning bouwen? Uit welke hernieuwbare bronnen kunnen we energie opwekken? Hoe kunnen we zelf energiezuiniger leven? … Op deze vragen proberen we een antwoord te geven tijdens een rondleiding met gids in onze tentoonstelling ‘Expo C’  en tijdens de workshop hernieuwbare energie.

Praktisch

Wie: 5de en 6de leerjaar basisonderwijs maximum 25 leerlingen
Dagverloop:
9.30 tot 14.30 uur (gelieve 15 minuten voor aanvang aanwezig te zijn)
Kostprijs: 2€ per leerling
De leerlingen krijgen bij de lunch (die ze zelf meebrengen) fairtrade fruitsap of appelsap aangeboden.
Waar: Kamp C, Britselaan 20, 2260 Westerlo
Voorwaarde: Deelnemen aan EUropa Xpert kan enkel door beide programma's te combineren.