Erfgoedpublicaties

Brochures

In vier gratis brochurereeksen informeren we onze inwoners over de verschillende aspecten van onze erfgoedwerking: recent archeologisch onderzoek, de eigen provinciale monumenten, het landschapsbeheer, onze inzet om minder bekende kunstwerken te conserveren en enkele minder gekende aspecten van de Eerste Wereldoorlog.

Erfgoedgidsen

De dienst Erfgoed heeft in samenwerking met Openbaar Kunstbezit Vlaanderen 15 erfgoedgidsen uitgegeven. Met deze reeks brengen we vergeten patrimonium op een boeiende manier terug tot leven.

De uiteenlopende onderwerpen zijn onder andere de Antwerpse naties, het Ursulineninstituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (foto bovenaan deze webpagina © James Van Leuven), het klompenambacht in de Kempen en nog veel meer. Je kunt een erfgoedgids op de kop tikken aan de democratische prijs van € 10,00. De erfgoedgidsen nummers 1, 2 en 3 kosten slechts € 5,00.

Andere publicaties

Ter gelegenheid van onderzoek, tentoonstellingen of projecten gaven we ook specifieke publicaties uit. De twee recentste boeken die het levenslicht zagen, zijn 'Een huis voor de provincie', een boek over de geschiedenis van het provinciebestuur van Antwerpen en ‘Vergeten linies. Antwerpse bunkers en loopgraven door de lens van Leutnant Zimmermann (1918)’, een tweedelige publicatie die uniek militair erfgoed in het noorden van onze provincie in de kijker zet.

36 erfgoedbrochures vertellen over de rijke geschiedenis van onze provincie