Warm verjaardagsfeest voor jarig Rivierenhof

publish date
11.06.2023

Op zondag 11 juni werd 100 jaar Rivierenhof gevierd tijdens het Rozenfeest. De dag startte met een feestpicknick op de feestweide tegenover de kinderboerderij. De aanwezigen genoten onder een stralende zon, of in de schaduw van de bomen, van hun picknick.

Van gegidste rozenwandelingen in de Rozentuin tot winkelen tussen de kraampjes met rozen(producten) op de dreef … aan rozen geen gebrek tijdens het Rozenfeest. De jongste bezoekers speelden volksspelen, bezochten de dieren op de kinderboerderij of deden mee aan een knutselworkshop. Volwassenen konden creatief aan de slag tijdens een workshop bloembinden. Een greep uit de reacties van de bezoekers: “Gezellig, genieten en warm” kwamen het vaakst terug. Het was een heerlijke zondag onder stralende zon en met begeleiding van een vrolijk streepje muziek.

 

 

Vuurwerk in het park

Tijdens de feestpicknick werd het metershoge natuurkunstwerk uit wilgentakken onthuld. ‘Vuurwerk’, maar liefst 9 meter breed en 6 meter hoog, gemaakt door bloembinder en decorateur Dao Peeters, ook vrijwilliger in het Rivierenhof. Dao en een team van collega’s en vrijwilligers maken wilgencreaties die je kan bewonderen in het park. Voor de honderdste verjaardag van het Provinciaal Groendomein Rivierenhof ontwierp Dao de wilgencreatie ‘Vuurwerk’.

De levende takken in het midden van de wilgenbundels blijven doorgroeien waardoor de groene kronen kunnen meegroeien met het park en dat in een mooi contrast met de omhullende bruin blijvende voeten die op termijn uitdrogen en de symbolische 100 die hoog boven de hoofden van de bezoekers torenen. In een samenwerking tussen natuur en mens, tussen groei en snoei zal de kunstconstructie met de tijd vervormen en blijven verwonderen. Kunstenaar Dao Peeters voegt toe: “De kunst zit hem in kijken welk materiaal ter beschikking is. De creaties zijn gemaakt uit snoeiafval en zijn zo ontworpen dat dieren zich er ook in thuis kunnen voelen. Het zijn permanente kunstwerken die door weer en wind, zomer en winter mooi moeten blijven en dat vereist een goede technische uitvoering.”

‘Vuurwerk’ krijgt na het Rozenfeest een definitief plekje in het park bij kasteel Sterckshof. Tijdens de digitale wandeling ‘kunstroute Rivierenhof’, die start vanaf 1 juli, wandel je langs dit werk en krijg je een woordje uitleg.

 

Verjaardagswensen voor de jarige

Na de onthulling van het werk schreven de aanwezigen verjaardagswensen voor het park op een kaartje en hingen het tussen de wilgentakken van het natuurkunstwerk. Bezoekster Elien deelt ook haar wens voor het Rivierenhof: “Dat het park alle mensen mag blijven samenbrengen en dat het hen vreugde mag brengen. Dat het op warme dagen zoals deze verkoeling kan blijven geven.” Daarna werd er samen met de bezoekers geklonken op 100 jaar Rivierenhof. 

Lievelingsroos uit de Rozentuin

Tijdens het Rozenfeest werd ook het startschot gegeven voor de stemming ‘Publiekslieveling Rozentuin Rivierenhof’. Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan kunnen bezoekers vanaf vandaag hun favoriete roos uit de Rozentuin kiezen. Iedereen kan tot en met 17 september stemmen op de ‘Publiekslieveling Rozentuin Rivierenhof’. We hechten belang aan de mening van onze bezoekers. Met de publieksprijs krijgen zij de kans om hun favoriete roos uit de Rozentuin te kiezen. Stemmen kan via de website. Iedere deelnemer maakt kans op het winnen van een waardebon voor een ontbijt bij Kasteel Rivierenhof ter waarde van 30 euro.