Praktijkonderzoek melkvee

Met ons praktijkonderzoek bouwen we mee aan een duurzame toekomst voor de melkveehouderij in Vlaanderen. We gaan op zoek naar rendabele oplossingen voor actuele problemen. Hierbij verdiepen we ons op verschillende thema’s zoals koesensoren (smart farming), gezondheid, voeding, management, jongveeopok, ammoniakemissie, huisvesting, water en energie… In al onze onderzoeken en projecten staat de samenwerking en kennisuitwisseling met melkveehouders centraal. Je kan je bedrijf openstellen voor onderzoeksprojecten, ervaringen uitwisselen in een kennisgroep of onderzoeksresultaten ontvangen tijdens een studiedag. Daarnaast kan je ook input geven voor toekomstig onderzoek. Heb je een onderzoeksvraag of wil je zelf meewerken aan een project, laat het ons zeker weten!

Enkele voorbeelden uit het praktijkonderzoek zijn: de melkrobot met (nieuwe) koesensoren, uiergezondheid, melkregime bij kalveren, ammoniak emissie reducerende technieken, …

Interessante onderzoeksresultaten voor melkveehouders

Hooibeekhoeve doet praktijkonderzoek voor de melkveesector. De resultaten gaan naar de melkveehouders binnen én buiten onze provincie. Maar wat vinden zij van het praktijkonderzoek van Hooibeekhoeve? En met welke resultaten gaan zij aan de slag? We vroegen het aan drie melkveehouders verspreid over de provincie Antwerpen.

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.