Elektromecanicien (volwassenenonderwijs)

???module.educationItem.label.themes???

In deze opleiding leer je:

  • werken met elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties. Daarnaast krijg je een degelijke basiskennis van wiskunde, ICT en montage- en demontagetechnieken. 
  • beroepsspecifieke vaardigheden en competenties voor het onderhouden, diagnosticeren en herstellen van industriële installaties. 

Tijdens de opleiding krijg je ook de kans om attesten te behalen die nodig zijn om te mogen werken in een industriële omgeving zoals VCA, EHBO, vorklift, flensmonteur…

Kwalificatie

Elke module wordt bekrachtigd met een deelcertificaat. Deze opleiding leidt tot het certificaat Elektromecanicien en een bewijs van beroepskwalificatie van niveau 4 van Elektromecanicien.

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs.

Studiegebied

Mechanica-elektriciteit

Toelatingsvoorwaarden

Voor cursisten vanaf 16 jaar. Je moet 18 jaar zijn voor het gedeelte Aanvullende Algemene Vorming.

Bij inschrijving leg je een basistest af over wiskunde, mechanica/elektriciteit en ICT en kijken we na of je door eerdere diploma’s of werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen. Daarna stellen we een traject op maat op. 

Duur

Je kan de opleiding Elektromecanicien op twee manieren volgen:

  • Je kan deze opleiding volledig in avondonderwijs volgen. Dan duurt het 2 jaar voordat je de opleiding afrondt.
  • Of je volgt de opleiding in dag- en avondlessen. In dit intensieve traject behaal je op 10 maanden tijd je certificaat. Als je werkloos bent, kom je voor het intensieve traject mogelijk in aanmerking voor tussenkomst van de VDAB.

Vrijstellingen voor bepaalde modules kunnen je traject verkorten. 

Meer info 

Meer informatie vind je op de website van CVO Vitant.