Skip to main content

Europese fondsen: realiseer je project met steun van Europa

Er bestaan heel wat Europese subsidieprogramma’s. Dienst Europa gidst je door het aanbod, helpt je om het bos door de bomen te zien en ondersteunt je om je project alle kans van slagen te geven.

Je kan bij ons terecht voor:

  • Informatie: Wij informeren je over de verschillende programma’s, de mogelijkheden binnen elk programma, nieuwe oproepen en interessant nieuws over de Europese subsidiefondsen.
    Bekijk meer informatie over de Europese programma’s.
  • Netwerkopbouw: Een Europees project, dat is netwerken en samenwerken. Zoek je partners om samen te werken? Daar helpen we je graag mee op weg.
    Doe inspiratie op over hoe je je je netwerk opbouwt. Deel je visitekaartje of je idee en wij helpen je verder bij je zoektocht.
  • Begeleiding: Tips en advies nodig voor het schrijven van een project? Wil je hulp bij de aanvraagprocedure of de keuze voor een subsidieprogramma? Heb je vragen over praktische zaken na goedkeuring van je project? Onze projectadviseurs begeleiden je graag tijdens het proces van projectidee tot projectvoorstel. Ook na goedkeuring van je project kan je op ons rekenen.
  • Opleiding: Wat staat er allemaal in een Europese subsidieaanvraag? Hoe kan je jouw projectidee laten passen in zo'n aanvraag? Hoe beschrijf je best je project?  Krijg antwoord op deze vragen tijdens de opleiding 'Hoe bouw ik een Europees project?'. Interesse? Houd de evenementenpagina in de gaten en schrijf je in!

De provincie financiert mee

Het provinciebestuur moedigt Europese projecten aan door provinciale cofinanciering van projecten die aansluiten bij het provinciaal beleid of er een meerwaarde aan bieden.

Ontdek meer

Blijf op de hoogte

LinkedIn ‘Europa bij ons’

Op onze LinkedIn-pagina ontdek je het laatste nieuws rond de Europese programma’s zoals nieuwe oproepen, infosessies en relevante evenementen…
We brengen hier nieuws voor toekomstige projectindieners en vanuit lopende projecten.

Nieuwsbrief

Via onze periodieke nieuwsbrief bezorgen we al het nieuws over de Europese subsidiemogelijkheden van die periode. Door je in te schrijven, verklaar je je akkoord met de privacyverklaring.

Europese projectendatabank

Op www.europabijons.be verzamelen we Europese projecten met partners uit de provincie Antwerpen op een handige kaartweergave. Op zoek naar inspiratie of mogelijke partners? Neem dan zeker een kijkje.

Contact

Wil je je projectidee met ons bespreken? Heb je een vraag? Neem dan contact op met één van onze projectadviseurs. Zij beantwoorden met plezier al je vragen over Europese subsidieprogramma’s. Hieronder ontdek je wie jouw aanspreekpunt is voor elk programma.

EFRO Vlaanderen

Anneke Van den Aker
Functie
Adviseur EFRO Vlaanderen
Telefoon
03 240 66 03

Interreg Vlaanderen-Nederland

Kathleen Mostien
Functie
Adviseur Interreg Vlaanderen-Nederland
Telefoon
03 240 56 19

Interreg Noordzeeregio, Interreg Noord-West Europa en Interreg Europe

Hanne Witters
Functie
Adviseur Interreg-programma`s
Telefoon
03 240 58 22

Life, Horizon Europe, Erasmus+ en andere thematische fondsen

Vicky Leloup
Functie
Adviseur thematische fondsen
Telefoon
03 240 53 16

Algemene vragen

Voor algemene vragen kan je ons contacteren via europa@provincieantwerpen.be.

Of neem contact op met

Pieter Soetewey
Functie
diensthoofd Europa
Telefoon
03 240 56 76

Gerelateerd aanbod

  • Platteland ​Ontdek hoe provincie Antwerpen je ondersteunt met subsidies en advies om je platteland te versterken.

Nieuws