Hoe kunnen we het woekeronkruid knolcyperus automatisch herkennen en dus gezwind met de beheersing ervan beginnen?
B3W is jouw partner voor een duurzaam bodem- en nutriëntenbeheer.
Dit project zet blijvend in op kwaliteitsverbetering van de oppervlakte- en grondwaterkwaliteit.
Wat is de kracht van grasland als hefboom voor een efficiëntere stikstofkringloop op het melkveebedrijf?
De partners binnen dit project willen rundveehouders sensibiliseren rond hittestress.
De groenste energie is de energie die je niet verbruikt! En alles begint bij het verminderen van de energievraag. Ga jij ook voor een energiezuinige bedrijfsvoering?
FABulous Farmers is een Europees project dat landbouwers wil ondersteunen in de transitie naar meer agro-ecologisch handelen op hun bedrijf.
Teeltdiversificatie bij ruwvoederproductie in de veehouderij: focus op voedersorghum en mengteelt kuilmais-klimboon
In dit project werkt Hooibeekhoeve mee aan het uitwerken van een online platform waar je info vindt over het juiste moment om gras te oogsten, wat de beste soort gras is...
Grasklaver is een interessant eiwitrijk voedergewas voor runderen. Klaver groeit goed in Vlaanderen, maar de productie en de kwaliteit kan nog beter.
Productief kruidenrijk grasland optimaliseren naar droogteresistentie, pollinatieservice en voederwaarde.
Hooibeekhoeve voert een melkregimeproef uit waarin een groep kalveren die de eerste 3 levensweken onbeperkt melk krijgt, vergeleken wordt met een controlegroep die beperkt melk krijgt.
Het LEADER Kempen Zuid project ‘De Klimaathoeders van de Kempen’ wil het belang van goed graslandbeheer op de bodemkoolstofopslag aantonen en in de kijker zetten.
KlimrekPlus biedt 180 melkveehouders een kosteloos traject op maat aan om hun bedrijf klimaatvriendelijker en klimaatrobuuster te maken.
De experten van Life ACLIMA helpen land- en tuinbouwers om hun waterbeschikbaarheid duurzaam te verhogen.
Gebruik jij al methaanreducerende voeders op je bedrijf? Waarom wel of waarom niet?
Met het VLAIO-project MINIMAX willen we de stikstofmineralisatie uit bodemorganische stof maximaal benutten. We willen ervoor zorgen dat landbouwers de invulling van hun (bij)bemesting nog nauwkeuriger kunnen uitvoeren.
Binnen dit VLAIO-project gebeurt onderzoek naar implementatie van “on-practice culture” als basis voor rationeler en verminderd antibioticumgebruik en betere economische resultaten op Vlaamse melkveebedrijven.
De projectpartners willen aan de slag gaan met de doelgroep melkvee om hen te sensibiliseren en te informeren rond de erkende PAS-technieken en -maatregelen en dat zowel voor nieuwe als bestaande stallen.
Wat is de waarde van hakselgranen op het melkveebedrijf? Combineer jij hakselgranen met vlinderbloemigen?
Een succesvolle strategische beslissingstool zoals Melkvee 2.0 vraagt om opschaling.
Veldbonen halen zeer hoge eiwitopbrengsten en gedijen goed op Vlaamse velden. Kunnen ze ook overzeese soja vervangen?
Voederbieten bewezen zich als een klimaatrobuust gewas. Deze teelt zit dan ook terug in de lift!
We reiken landbouwers handvaten aan om tot een geslaagde teeltrotatie te komen.
De veehouderij is, net als de volledige landbouw, sterk afhankelijk van water. Met het project WAVE nemen we het waterverbruik in de veehouderij onder de loep.
Succesvol beweiden is voor Vlaamse melkveehouders een grote uitdaging geworden door de opkomst van melkrobots, veranderende klimaatomstandigheden, en het gebrek aan financiële stimulansen.
De klimaatverandering zet de landbouwsector voor grote uitdagingen met lange periodes van droogtes afgewisseld met plotse regenval. In het afstroomgebied van de Wimp ondersteunen we landbouwers bij een transitie naar meer klimaatrobuust ondernemen.